Over Bouwforum

Bouwforum heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het overdragen van kennis in de bouw. Wij bieden u cursussen waarmee u binnen een kort tijdbestek op de hoogte wordt gebracht van de laatste ontwikkelingen op het door u gekozen vakgebied. Dit doen wij zowel op open inschrijving als incompany. Onze trainers zijn geen trainer of docent van beroep, maar vakdeskundigen die graag hun kennis aan u overbrengen.

De vakgebieden waarbinnen wij actief zijn:

  • Kwaliteitsborging
  • Energie en duurzaamheid
  • Installatietechniek en bouwfysica
  • Bouwregelgeving en juridisch advies
  • Brandveiligheid
  • Akoestiek

Seminars

In samenwerking met andere partijen organiseert Bouwforum diverse seminars om met elkaar in gesprek te gaan over de ontwikkelingen in de markt. Op deze wijze werken en denken wij mee aan de nieuwe ontwikkelingen in de markt en delen wij deze kennis ook graag met u.

Gehele bouwsector

Voor een brede doelgroep binnen de bouwsector bieden wij onze cursussen aan. Denk daarbij aan: ontwikkelaars en bouwmanagers, architecten en ontwerpers, bouwondernemers, bouwtechnische adviseurs en dienstverleners, toeleveranciers bouwproducten, vastgoedbeheerders, gemeentelijk bouwtoezicht, Rijksoverheid en zorginstellingen.

Praktische cursussen met een leerdoel

Open inschrijving

Ons uitgangspunt is dat wij u binnen een kort tijdsbestek mee kunnen nemen in de laatste ontwikkelingen op het door u gekozen thema. Dit bieden u aan wij middels masterclasses en middagcursussen.

Masterclasses

Binnen een tijdsbestek van 2 uur met een deelnamebedrag van slechts €95,- wordt u op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen. Bijkomend voordeel is dat de groep van een masterclass vaak groter is en u op deze wijze ook kunt netwerken en waardevolle contacten op kunt doen vanuit de brede doelgroep die wordt aangesproken uit de bouwsector.

Cursusmiddagen/studiemiddagen

Na het volgen van één cursusmiddag bent u al op de hoogte van uw gekozen onderwerp. Tijdens de cursussen wordt er vooral veel gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden en casussen. De basiskennis gekoppeld aan praktijkvoorbeelden zorgen ervoor dat deelnemers de volgende dag al aan de slag kunnen met de opgedane kennis. Onze middagcursussen hebben altijd een leerdoel en worden afgesloten met een certificaat (bewijs van deelname).