Training Thermografie in de praktijk

De impact van thermografie op de beoordeling van (bouw)kwaliteit wordt steeds groter. Door de thermografie brengen we steeds beter de kwaliteit van een gevel, de aanwezigheid van luchtlekken of prestaties van installaties in kaart. Het maken van een goede thermografie opname lijkt makkelijk maar dit is het niet. Vooral het interpreteren van de gegevens blijkt lastig. Herkent u ook dat er wel veel verschillende analyses en conclusies ontstaan? Deze verschillende conclusies leiden tot onnodig herstel aan het gebouw of gebreken aan het gebouw worden onderschat.

In deze praktijktraining ligt de nadruk op het praktische gebruik en het leren beoordelen van een thermografie opname. Er worden verschillende opleidingen aangeboden om gecertificeerd thermograaf te worden. Vanzelfsprekend heeft dit de voorkeur, maar het is geen noodzaak. Met deze praktische cursus krijgt u uitleg over het gebruik van de camera, de juiste instellingen en het maken van kwalitatief goede thermogrammen. Er wordt besproken welke omgevingscondities nodig zijn om een goed onderzoek uit te kunnen voeren. Er wordt uitleg gegeven op welke wijze een correcte analyse van de gemaakte thermogrammen gemaakt kan worden. Met de opgedane kennis kunt u ook onderzoeken van derden beter beoordelen en de juiste vragen stellen.

De training bestaat uit een theorie- en praktijk deel. We voeren ook een kort thermografisch onderzoek uit.

Onderwerpen

  • Op welke wijze stel ik mijn camera goed in?
  • Welke binnen- en buitencondities zijn nodig voor een goed thermografisch onderzoek?
  • Wat zijn de valkuilen? Er worden verschillende voorbeelden gegeven, bijvoorbeeld reflecties of vochtinvloeden.
  • Op welke wijze analyseren we de gemaakte thermogrammen? Wanneer is er sprake van een gebrek?
  • Wat kan de oorzaak zijn van de afwijking en welk vervolgonderzoek en herstel is mogelijk?

Bestemd voor

Aannemers, medewerkers nazorg, medewerkers woningcorporaties, opzichters en kwaliteitcontroleurs.

Thermografie opname Van der Valk Hotel Leeuwarden

 

 

 

 

 

 

 

 

Incompany training

U kunt deze training ook incompany volgen waarbij wij ingaan op de vraagstukken en behoeften die er binnen uw organisatie spelen. Laat dan hier uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op.

Docenten

Datum, tijd en locatie

  • Marcel Meulenkamp
    Ing. Marcel Meulenkamp
    Nieman Raadgevende Ingenieurs

Prijs

Cursus € 295,-
per persoon, excl. BTW

Inschrijven