Masterclass Brandveiligheid van staalconstructies

In gebouwen gemaakt van staalconstructies vergt de brandveiligheid meer aandacht. Zo heeft de manier van compartimentering grote invloeden op de hoeveelheid staalconstructie die brandwerend uitgevoerd moet worden. In veel gebouwen met staalconstructies wordt nog niet efficiënt gecompartimenteerd wat leid tot veel kosten voor het brandwerend uitvoeren van de staalconstructie.

In het Bouwbesluit 2012 worden diverse eisen gesteld ten aanzien van de brandveiligheid van een gebouw. De gestelde wbdbo-eisen en de brandwerendheidseisen met betrekking tot bezwijken hebben van deze eisen het meeste invloed op de manier van uitvoering van een stalen bouwconstructie. Maar welke van de twee eisen: de wbdbo-eisen of de brandwerendheidseisen met betrekking tot bezwijken bepalen de uitvoering van de brandwerende staalconstructie dan?

In de training leert u hoe u de eisen met betrekking tot bezwijken in een gebouw met een stalen bouwconstructie het beste kan benaderen. Hoe u  het meest efficiënt kunt compartimenteren in een gebouw met staalconstructie, hoe u de staalconstructie brandwerend kunt uitvoeren en welke aandachtspunten voor de brandwerenduitvoering gelden.

Onderwerpen

–     Compartimentering;
–     Brandwerendheid met betrekking tot bezwijken;
–     Wbdbo-eisen;
–     Efficiënt ontwerpen;
–     Coating staalconstructies;
–     Brandwerende bekleding.

 

Incompany training

U kunt deze training ook incompany volgen waarbij wij ingaan op de vraagstukken en behoeften die er binnen uw organisatie spelen. Laat dan hier uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op.

Docenten

Datum, tijd en locatie

  • Ing. Maaike Bussel-van Amersfoort
    Nieman Raadgevende Ingenieurs

Er zijn op dit moment geen cursussen gepland.

Prijs

€ 95,00 per persoon
exclusief BTW, inclusief handout, exclusief eventuele parkeerkosten