Masterclass Bouwbesluit niveau bestaande bouw

Het Bouwbesluit 2012 kent aparte voorschriften voor bestaande bouwwerken, het “niveau bestaande bouw”. De toelichting voor deze voorschriften is beknopt, terwijl er veel over te vertellen is en veel vragen over bestaan; zoals: Wat is de achtergrond van het hanteren van verschillende niveaus? En is het echt zo dat dit het niveau van voorschriften weergeeft zoals dat twee eeuwen geleden gold?

Wat is een gelijkwaardige oplossing in een bestaand gebouw? Wijkt die af van een gelijkwaardige oplossing voor nieuwbouw? Hoe kun je motiveren dat een gebouw niet of juist wel voldoet aan de voorschriften? En wanneer zijn de voorschriften eigenlijk van toepassing?

In een sessie van twee uur wordt er antwoord gegeven op deze vragen en wordt u aan de hand praktische voorbeelden geïnformeerd. De nadruk ligt hierbij op brandveiligheid. Er wordt niet ingegaan op de verbouwvoorschriften. Zie daarvoor ons ander cursusaanbod.

Onderwerpen

  • Wat is de achtergrond en inhoud van Bouwbesluit 2012 niveau bestaande bouw?
  • Wat is de functie van het gelijkwaardigheidsbeginsel bij bestaande bouw?
  • Wat is de verhouding tussen Bouwbesluit niveau bestaande bouw en de verleende vergunningen?
  • Op welke voorschriften let men bij het keuren van een gebouw en of deze al dan niet voldoet aan het bouwbesluit? Welke redenatie en motivatie ligt hieraan ten grondslag?

Bestemd voor

Toezichthouders, handhavers

 

Incompany training

U kunt deze training ook incompany volgen waarbij wij ingaan op de vraagstukken en behoeften die er binnen uw organisatie spelen. Laat dan hier uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op.

Docenten

Datum, tijd en locatie

  • Mr. ing. Jacco Huijzer
    Nieman Raadgevende Ingenieurs

Er zijn op dit moment geen cursussen gepland.

Prijs

Masterclass, € 95,00
per persoon, excl. BTW