Training: Van EPC naar BENG

Met ingang van 1 januari 2019 (voor overheidsgebouwen) respectievelijk 1 januari 2020 (voor overige gebouwen) moeten nieuwe woningen en utiliteitsgebouwen bijna energieneutrale gebouwen zijn. Op dit moment rekenen we nog met de EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt), maar de eerste BENG-verkenningen zijn al gemaakt. Wat houden de BENG-eisen precies in? Hoe staan de BENG-eisen in verhouding tot de huidige EPC?  Wat betekenen de BENG-eisen concreet voor gebouwen?

In deze training besteden we aandacht aan de nieuwe eisen, de rekenmethodieken en de concrete invulling ervan. U krijgt praktische informatie over wat BENG betekent voor de woningbouw met vooral praktijkvoorbeelden.

Onderwerpen

  • Wat houdt BENG in en waarom wordt het ingevoerd?
  • Wat zijn de eisen en rekenmethodieken?
  • Waarin is BENG anders in vergelijking met de huidige EPC?
  • Welke energieconcepten voldoen aan BENG-eisen?

Bestemd voor

Opdrachtgevers, ontwikkelaars, ontwerpers, bouwondernemers, toeleveranciers, toezichthouders

Training

Er is op dit moment geen training gepland. Bent u geïnteresseerd? Laat dan hier uw gegevens achter, dan houden wij u op de hoogte.

Incompany training

U kunt deze training ook incompany volgen waarbij wij ingaan op de vraagstukken en behoeften die er binnen uw organisatie spelen. Laat dan hier uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op

Docenten

Datum, tijd en locatie

  • ing. André van de Grootevheen
    Nieman Raadgevende Ingenieurs

Prijs

Cursus € 295,00
per persoon, excl. BTW
U ontvangt een certificaat van uw deelname uit naam van Bouwforum

Inschrijven