11 oktober 2017

Masterclass Bouwbesluit niveau bestaande bouw

In een sessie van twee uur wordt er antwoord gegeven op vragen over o.a. gelijkwaardigheid en wordt u aan de hand praktische voorbeelden geïnformeerd. De nadruk ligt hierbij op brandveiligheid. Er wordt niet ingegaan op de verbouwvoorschriften.
12 oktober 2017

Cursus Energieneutraal bouwen volgens Nul-op-de-meter

Een praktische training voor iedereen die zich professioneel wil verdiepen in energiezuinig en duurzaam renoveren en bouwen van woningen.
31 oktober 2017

Cursus Luchtdicht bouwen

In deze cursus leert u ontwerpen, tekenen en rekenen aan luchtdichtheid, maar ook tonen we u hoe u de afdichtingsmaterialen als PUR-schuim en kitten zorgvuldig aanbrengt. 
02 november 2017

Masterclass Bouwbesluit voor juristen/handhavers

Tijdens deze masterclass zetten we de systematiek en de juridische werking van het Bouwbesluit 2012 uiteen. Met de nadruk op de voorschriften voor bestaande bouw, omdat hier in het kader van handhaving de meeste discussie over ontstaat.
07 november 2017

Cursus Bouwbesluit

Wilt u leren hoe u in de dagelijkse praktijk het Bouwbesluit toepast? Volg dan deze cursus. We behandelen de belangrijkste ontwerpbepalende onderwerpen en principes, zoals: brandscheidingen en daglicht.
08 november 2017

Cursus kwaliteit maken met details

In deze cursus leert u de belangrijkste voorwaarden voor het maken van goede en robuuste details. Veel bouwschades zijn te herleiden naar een aantal principes. Door het in acht nemen van enkele belangrijke basisregels bij de ontwikkeling van bouwkundige details kan de kwaliteit al op voorhand worden geborgd.
23 november 2017

Cursus Verbeelding Bouwbesluit 2012 Brandveiligheid

In deze cursus leert u de voorschriften over bijvoorbeeld brandcompartimentering, brandwerendheid en veilig vluchten te vertalen naar een tekening.
29 november 2017

Cursus over consequenties in ontwerp en uitvoering bij kwaliteitsborging

Deze cursus gaat dieper in op de materie en u gaat ook zelf aan de slag met een case. We brengen de consequenties van ontwerp en uitvoering in beeld.
30 november 2017

Cursus Bouwbesluit bestaande bouw en verbouw

In deze cursus wordt uiteengezet wat precies de juridische betekenis is van de voorschriften voor de bestaande bouw.
06 december 2017

Cursus Bedrijfshulpverlening (BHV) in de zorg

In deze cursus zetten we uiteen wat het voorschrift in het Bouwbesluit 2012 (artikel 7.11a) betekent. En hoe u op een eenvoudige wijze uitrekent hoeveel bedrijfshulpverleners en mensen die kunnen ontruimen vereist zijn