28 november 2017

Cursus Luchtdicht bouwen

In deze cursus leert u ontwerpen, tekenen en rekenen aan luchtdichtheid, maar ook tonen we u hoe u de afdichtingsmaterialen als PUR-schuim en kitten zorgvuldig aanbrengt. 
06 december 2017

Cursus Bedrijfshulpverlening (BHV) in de zorg

In deze cursus zetten we uiteen wat het voorschrift in het Bouwbesluit 2012 (artikel 7.11a) betekent. En hoe u op een eenvoudige wijze uitrekent hoeveel bedrijfshulpverleners en mensen die kunnen ontruimen vereist zijn
07 december 2017

Masterclass ‘Verbeterde Kwaliteitsborging’

We lichten toe welke eisen aan instrumenten voor kwaliteitsborging worden gesteld en welke keuzes u in het proces heeft. Ook behandelen we de registratie van risicovolle keuringsitems en de opzet van het ‘as built dossier’ als bewijslast om aan te tonen dat u gebouw bij oplevering voldoet aan de gestelde eisen.
13 december 2017

Cursus Brandveilig compartimenteren en vluchten met Bouwbesluit 2012

Deze cursus geeft een uitleg van de brandvoorschriften van Bouwbesluit 2012 op het gebied van brandcompartimentering en vluchten.
19 december 2017

Masterclass Nieuw Bouwbesluit

In deze masterclass nemen we u mee in de verschillen ten opzichte van Bouwbesluit 2012 en de praktische gevolgen daarvan.
11 januari 2018

Masterclass Bouwbesluit voor juristen/handhavers

Tijdens deze masterclass zetten we de systematiek en de juridische werking van het Bouwbesluit 2012 uiteen. Met de nadruk op de voorschriften voor bestaande bouw, omdat hier in het kader van handhaving de meeste discussie over ontstaat.
18 januari 2018

Masterclass Bouwbesluit niveau bestaande bouw

In een sessie van twee uur wordt er antwoord gegeven op vragen over o.a. gelijkwaardigheid en wordt u aan de hand praktische voorbeelden geïnformeerd. De nadruk ligt hierbij op brandveiligheid. Er wordt niet ingegaan op de verbouwvoorschriften.
22 januari 2018

Masterclass installatiegeluid

In deze cursus gaat het over wat het Bouwbesluit voorschrijft als het gaat om installatiegeluid en waarom? Maar ook de oplossingen en hulpmiddelen hierbij worden besproken.
23 januari 2018

Cursus aantonen netto warmtevraag (EPV woningen)

In deze cursus alles over het realiseren, de richtlijnen, de vereiste prestaties en het traject van Nul-op-de-meter woningen.
25 januari 2018

Cursus Bouwbesluit

Wilt u leren hoe u in de dagelijkse praktijk het Bouwbesluit toepast? Volg dan deze cursus. We behandelen de belangrijkste ontwerpbepalende onderwerpen en principes, zoals: brandscheidingen en daglicht.